Joni Kling - Kunstenaar

In 2016 afgestudeerd Bachelor of Design, aan de Willem de Kooning om vervolgens een heel ander pad in te slaan. Pas na haar afstuderen vond ze haar eigen weg in illustratie en begon haar eigen studio; STUDIO KLING.

bio Studio Kling _door Steven van Lummel

 

De figuren van Joni Kling (1986) lijken te wonen in een vervlogen tijd vol sierlijke spelonken, gebeeldhouwde oermensen en statige ranke dieren. Met haar strakke en tegelijk sierlijke lijnen zoekt ze naar een constante spanning tussen directe emotie en zalige abstractie.  

 

In snoeihard zwart/wit plaatst ze iedere lijn en stip nauwkeurig terwijl er in haar gekleurde werk meer ruimte is voor onbestemde vlakken, maar ook daar behoudt ze steevast de klassieke klare lijn. Dan weer lyrisch, en dan weer to the point, soms vagelijk onzeker en dan weer Rotterdams recht voor je raap. Hiermee vangt ze zonder het te weten het tijdsbeeld van haar woonplaats Rotterdam. 

Vaak omlijst ze het werk met een zwarte band, alsof ze de wereld buiten wil sluiten, en aan te geven: “alles wat zich hier binnen afspeelt is van mij”. Maar hierbij sluit ze niemand uit, integendeel, de kijker mag meedoen als figurant in haar haast keizerlijk symmetrische wereld.

Contact Me

 © 2020 studio kling

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon